Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Прогнозa за бурни ветрове и наводнения в Европа през предстоящата зима

/
/
344 Views

Метеоролозите на „AccuWeather“ обявиха своята прогноза за зимата, която наближава все повече. Техните очаквания са за снежен декември и по сухи януари и февруари. Бури, придружени със силни ветрове се очакват през януари и до средата на февруари.

 

Основният път на лошото време в цяла Европа ще се движи на юг, а многобройни бури ще се придвижат към Южна Европа и Средиземно море, но също така и към Балканите, пише tribune.bg.

Advertisement:

„Мисля, че в сравнение с това, което сме виждали през предходните години в Испания, Португалия и Южна Франция, ще бъде много по-бурно“,  твърдят експертите.

Сред големите градове в Европа, които може да изпитат силни бури тази зима, са: Лисабон, Мадрид, Барселона, Ница, Рим, Атина и Букурещ.

„Бурите ще застрашат живота и имуществото в целия регион“, пише метеорологичната служба. Бури ще има и в Италия, на Балканите и в Украйна. Особен риск от наводнения ще има през зимния период в Северна Италия и на Западните Балкани.

 

 

 

Наводненията вече се превърнаха в проблем за част от Южна Европа, с преминаването на бурята Алекс и щетите от свлачища и наводнения. Лошите метеорологични условия отнеха живота на двама души, пише CNN.

Въпреки прогнозата за бурна зима за Южна Европа, това не означава, че ще има сняг в региона, казват от „AccuWeather“. Дори и на Алпите той ще бъде значително по-малко, особено от италианската страна.

 

Източна Европа

Миналата зима беше една от най-топлите в историята на Източна Европа с много малко арктически прониквания и снежни бури. По-специално в Москва. Тази зима обаче далеч няма да е същата. В нормите ще бъде времето и в голяма част от региона, включително Финландия, Естония, Латвия, Литва, Беларус и в части от Украйна.Сезонът като цяло може да е средно малко по-висок от нормалните температури, но една голяма разлика от миналата година е, че в региона ще се наблюдават периодични застудявания и заедно с нахлуването на студен въздух се очаква много сняг.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar