Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Прокуратурата обяви „летните сараи“ на Доган за незаконни

/
/
331 Views

 

„Летните сараи“ на почетния председател на ДПС Ахмед Доган са незаконни. Това стана ясно от съобщение на Върховна административна прокуратура (ВАП), пише topnovini.bg.

При проверката на изградените строежи и обекти на нос „Чукалята“ в парк „Росенец“ е установено, че три масивни сгради (на 2 и 3 етажа), три бунгала и оранжерия са без одобрени инвестиционни проекти и издадени разрешения за строеж. Не е разрешено и поставянето на преместваем обект, използван от охраната.

Advertisement:

 

 

 

Освен това проверката е установила и че плажната ивица е без свободен достъп, а изграденото яхтено пристанище е незаконно. Установено е и че пристрояването на пристанището не е извършено през 80-те години на миналия век, както е посочено в нотариалния акт. За констатираните данни за извършено документно престъпление материалите се изпращат на Върховната касационна прокуратура.

За всички нарушения е информиран строителният контрол, който трябва да предприеме съответни действия.

 

 

 

 

„Летните сараи“ на Доган попаднаха в общественото внимание след акцията на плаж „Росенец“ на председателя на „Да, България“ и съпредседател на „Демократична България“ Христо Иванов. На 7 юли той и група активисти акостираха на брега пред парка, но бяха изгонени от охранители от НСО.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar