Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Прокуратурата обяви, че няма достатъчно данни за да бъдат повдигнати обвинения срещу Борисов

/
/
566 Views

кадър: БНТ

Въпреки това разследването ще продължи.

Advertisement:

Близо два часа след освобождаването от ареста на Бойко  Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова прокуратурата обяви, че няма достатъчно данни за да бъдат повдигнати обвинения срещу тях. От държавното обвинение обаче обещаха активно да работят по разследването.

Вече официално може да се каже, че разследването срещу тримата е започнало по сигнал, свързан с изнудването на Васил  Божков. Разпитани са свидетели, разказали за срещи на намиращия се в Дубай бизнесмен с Бойко Борисов и Владислав Горанов, но нито един не е казал да е виждал Божков да им дава пари

В разпита си пък премиера Кирил Петков разказал за срещата си европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, на която споделил, че обвиненият за 19 престъпления Божков се оплаквал, че е трябвало да плаща на експремиера и на бившия финансов министър милиони.

За това доказателства не са събрани, казаха от прокуратурата и даже оспориха обвинението в изнудване.

Ето какво каза заместник-административният ръководител на Софийската градска прокуратура Иво Илиев:

„Което престъпление предполага винаги заплаха с насилие или други противозаконно действие с тежки последствия за изнудвания. Такива доказателства в материалите, които са ни докладвани към момента, няма. Дали му харесва на някого или не, ние работим само с доказателства, които са събрани по законоустановения ред и с правни аргументи. Ние ви дадохме фактите и информацията с която разполагаме. Изводите си ги правете вие“.

От държавното обвинение се оплакаха, че са получили голяма част от доказателствата в 20.30 часа, когато Борисов, Горанов и Арнаудова вече са били освободени. Че не е имало искане от разследващия полицаи тримата да бъдат обвинени и задържани за 72 часа.

От СГП оспориха неотложността на снощните полицейски действия, защото сигналът, с които те са били мотивирани, са публично известни от близо две години. Оспориха и компетентността на органите на МВР да разследват  бившия премиер и бившия финансов министър, защото право да правят това по закон имат само следствените органи.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar