Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Прокуратурата с предупреждение към “Възраждане”: Език на омразата и прокарване на зловредно чуждо влияние, прикрито зад национализъм

/
/
951 Views
Advertisement:

Advertisement:

снимка Булфото

Иван Гешев и прокуратурата размахаха пръст на депутатите по повод използването на езика на омразата и дискриминацията и то от парламентарната трибуна.

Те остро осъждат подобно поведение и заради подобни случаи напоследък изпратиха до народните представители съобщение.

От прокуратурата призовават политическите лица с имунитет да не нарушават основни европейски принципи и да не отправят обидни квалификации, основаващи се на дискриминационни елементи.

Държавното обвинение напомня, че винаги е подкрепяло и ще продължава да подкрепя правото на протест и свободно изразяване на българските граждани, в това число и на политиците, но не и когато по този начин се засяга неприкосновеността на личността.

Нарушаването на обществения ред и извършването на провокации, в момент на военни действия близо до държавната граница, са ясен знак за прокарване на зловредно чуждо влияние, прикрито зад изразяване на националистически възгледи от представители на политически партии. Прокуратурата многократно е доказвала, че противодейства и ще противодейства на всеки опит за налагане на чужди интереси, посочват от институцията, предаде Нова тв.

Призоваваме към спазване на добрия тон в гражданското общество, отговорност за което носят най-вече представителите на трите власти в държавата, призвани да бъдат пазители на демократичните ценности и свободи. В демократичното общество зад всяко гарантирано от закона право стои съответно задължение, пише в позицията.

Занапред ще подхождат принципно и безкомпромисно като изпълняват своите правомощия, когато са налице данни и/или доказателства за извършени престъпления, включително и от народни представители, уверяват от прокуратурата.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!