Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Протест във Варна срещу мерките

/
/
2740 Views
Advertisement:

Advertisement:

Голям протест срещу евентуални мерки тече в момента във Варна.

Стотици са протестиращите, предимно служители в заведенията в морската столица.

Досега те никога не са протестирали организирано, макар заведенията да бяха напълно затворени дълго време.

Зад протеста стоят Сдружението на Заведенията в България и „Българска асоциация на заведенията“ на Ричард Алибегов.

Повод за недоволството им е предложението от страна на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев за затягане на мерките във връзка със заплахата от нова ковид вълна, съобщава “Евроком”.

“Едни от най-мрачните, позорни и ужасяващи страници на човешката история са резултат от дискриминация и погазване на човешките права. Отзвукът е мъчителен, дълъг, а вероятно и никога не отшумява напълно.


Втора година животът на близо половин милион души, работещи и разчитащи за препитанието си на нашия сектор се превръща в залог на една здравна криза с жестоки икономически последици. В бизнеса несигурността и липсата на план излизат скъпо и горчиво. След поредните тревожни новини и липсата на какъвто и да било задоволителен спасителен изход за нас, не ни остава друго освен да се мобилизираме и да изразим своето недоволство с цялата непримиримост и категоричност, които законът ни позволява докато не ни бъде предложена задоволителна стратегия, която да ни спаси и съхрани. Защото нашият бизнес е като организъм, а организъм, който изразходва два или три пъти повече енергия отколкото получава няма как да оцелее. Колеги, призоваваме ви да използваме най-ценното оръжие, което имаме, а именно нашата многочисленост, и да защитим правото си на труд, което скоро за пореден път ще бъде прегазено”, пишат представителите на заведенията у нас.

Протестът е под наслов СВОБОДА ЗА БИЗНЕСА!

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!