Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Протест в Гърция на ученици: Замерят полицията с бомби и факли

/
/
387 Views
Advertisement:

Advertisement:

“Митинг, проведен от ученици в Гърция, за да повдигне въпроса за липсата на безопасност в училищата и университетите по време на пандемията, премина в сблъсъци с полиция.”, съобщи РТ.

Полицейски части за борба с безредиците в гръцката столица Атина са използвали сълзотворен газ срещу младежи с качулки, които са хвърляли запалителни бомби и факли срещу тях по време на протест на ученици във връзка с рисковете от коронавируса в училищата, предаде нюз.бг.

 

 

 

Сблъсъците между полицията и малката група са се разразили пред парламента, след като около 3000 души, предимно гимназисти, демонстрираха, съобщиха репортери на “Франс прес” от мястото на събитието.

Стотици училища в страната са затворени заради протести, като учениците са против решението на Министерството на образованието да разреши класове до 30 участници по време на нарастване на заразените с новия коронавирус.

Близо 400 души са починали в Гърция от вируса от февруари, като процентът на заразяване увеличи от август насам.

Опозиционните партии разкритикуваха правителството с аргумента, че препълнените класни стаи противоречат на правилата за социално дистанциране.

Министерството на образованието контрира, че по-малко от пет процента от класовете в цялата страна са пренаселени.

Ученически организации също така отхвърлят плановете на министерството да прилага дистанционно обучение в училища, затворени от протести, с аргумента, че много училища нямат необходимата инфраструктура.

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!