Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Протест срещу задължителното носене на маски в училищата

/
/
367 Views
Advertisement:

Advertisement:

Протест срещу задължителното носене на маски в училищата се проведе пред Министерството на образованието, съобщава Inews. До шадравана пред Президентството недоволните разпънаха шатра с надпис “Изолатор” в знак на несъгласие с мерките срещу Covid-19 в училищата.

Децата в училище не могат да бъдат задължавани да ходят с маски”;

 

 

 

“Маските в училище са съвсем безсмислени. През междучасията изкуствената дистанция, създадена в самата сграда, е абсолютно безсмислена, защото след края на учебните занятия тези деца пак се събират и пак са заедно. Изолаторите от друга гледна точка са една от мерките, които също смятаме за спорна. Може да се каже, че ще се превърнат в “стаи на срама”;

“Имам двама братя, които са в училищна възраст, те самите ми споделиха, че децата започват да ги свалят, слагат ги по джобовете, разменят ги”, казаха протестиращи пред БНР.

Организаторите от Фейсбук групата “Българският род, обединен за децата” обявиха, че ще идват пред сградата на министерството всеки ден до края на работната седмица.

Междувременно училищни директори се обявиха против личните глоби по 2000 лева, които ще трябва да плащат при установяване на ученици без маски.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!