Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Проучване на „Маркет Линкс“: Слави изпревари Борисов по доверие сред лидерите на партии

/
/
298 Views

 

Кадър: „7/8 ТВ“

Според ново проучване на „Маркет линкс“ с най-голямо доверие от лидерите на партии е Слави Трифонов, който получава 32 на сто. Следват го Бойко Борисов и Мая Манолова, които имат по 25% политическо доверие, съобщава OFFnews.bg.

Advertisement:

Това показва проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет линкс“. То е проведено сред 1019 лица над 18 г. в страната в периода 17-24 февруари по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

 

 

 

Красимир Каракачанов е с 20% доверие, Христо Иванов – с 15%, а Мустафа Карадайъ – с 9 на сто, сочат още цифрите.

24,6% от гласуващите биха подкрепили ГЕРБ/СДС, 18,9% – БСП, 13% биха гласували за „Има такъв народ“, 8,5% – за ДПС, 7,6% – за „Демократична България“, 3,9% за „Изправи се! Мутри, вън!“, а 2,7% – за ВМРО, според изследването.

Виждаме прогресивно отваряне на ножицата между ГЕРБ и БСП. Въпреки високото неодобрение на управлението към настоящия момент ГЕРБ успяват да мобилизират доста сериозна подкрепа. Докато БСП за пореден месец не успява да се позиционира като достатъчно смислена алтернатива на управлението, коментира социологът Добромир Живков.

Според данните от проучването 59% от хората у нас няма да се ваксинират, а 39% смятат да го направят. 2% казват, че вече са се ваксинирали.

В обществото има определен социален натиск за ваксиниране и част от гражданите го усещат. Едновременно с това те отказват да
го направят“, коментира Живков. Хората в големите градове и с по-високо образование показват по-голямо разбиране на ситуацията и съответно са по-склонни да се ваксинират.

Оценката за справянето на правителството с епидемията се базира върху успеха на ваксинационната кампания. В този смисъл, 45% смятат, че правителството се проваля, 35% – че се справя, а 20% посочват нито едно от двете.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar