Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Проф. Балтов: Пикът ще е около 10 април. Затваряйте всичко за 2 седмици

/
/
277 Views

Кадър Нова Тв

390 души са настанени с коронавирус днес при нас, от които 10 деца. 40 души са интубирани и са на апаратна вентилация. Имаме 365 легла с кислород, но понякога няма свободни, на ден изписваме по 25-35 души. Това каза проф. Асен Балтов, директор на „Пирогов“ в „Здравей, България“ по Нова Тв.

Advertisement:

Лично аз мисля, че трябва да се затвори всичко временно, поне за две седмици детските градини, а учениците от първи до пети клас да прекратят обучение и да минат онлайн. И естествено, не може да затворим децата, а да оставим ресторантите и фитнесите да работят. Всички да сме солидарни и да разберем, че имаме две седмици от сериозни мерки, за да преодолеем сериозен пик, който ни чака. Пикът ще е около 10 април, тогава ще има най-много заразени. Ако продължи ваксинирането, до края на юни ще имаме някакви положителни резултати, допълни проф. Балтов.

Самият вирус се доизмени. От 46 постъпили в болницата ни през последните 24 часа, само двама нямаха английският вариант. Той вече трайно се е настанил в България, в София. Имаме 10 деца, заразени с него, те са с пневмония, всички се лекуват с антибиотици. Те се заразени вкъщи. Ще открием още 20 легла за деца. Британският вариант на вируса е по-заразен. Ако ние стоим с вас в една стая около 15 минути, няма как да ни пропусне. Дори да сме на разстояние, каза още проф. Асен Балтов.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar