Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Проф. Габровски с мрачна прогноза: В началото бяхме отличници, което бе капан. До Нова година всеки ще познава починал от К-19

/
/
307 Views

Мрачна прогноза даде заместник-шефът на „Пирогов“ проф. Николай Габровски в предаването „Лице в лице“ по БТВ. По думите му, броят на случаите на коронавирус ще продължава да се повишава стремглаво.

 

 

 

„Увеличението не се дължи на по-голям брой тестове каквито интерпретации има, нито на някакви други фактори. Просто тази инфекция се разпространява, вирусът започва да заема все повече и повече територии, това е нещо, което го виждаме навсякъде в Европа. Франция затваря заведения, Испания, Германия, Гърция – навсякъде се случва едно и също. Тези факти са изключително обезпокоителни. Миналата зима бяхме в една пълна изолация и се доказа, че тази мярка е ефективна, защото нямаше разпространение. В някои страни не беше така, претовари се системата – Испания, Великобритания, Италия, Ню Йорк. На нас ни се размина тази картина. Първоначално бяхме отличници и това беше капанът. Тъй като много хора решиха, че се справяме много добре в първия етап и хората решиха, че проблеми няма – че такъв вирус няма, че той е измислен. Но това съвсем не е така. Заразата съществува, а и се разраства“, каза той.

Advertisement:

Проф. Габровски каза още, че през лятото сме се надявали вирусът да изчезне, но това не се е случило. „Имаше ниски нива, което ни успокои, и затова влизаме в зимния сезон с един летящ старт. Имайте предвид, че тези бройки, които ние виждаме, са една картина от преди две-три седмици. Тогава тези хора са се разхождали по улиците и са могли да го разпространяват. Тоест, не искам да звуча мрачно и песимистично, но цифрите след още две седмици ще бъдат коренно различни. Не искам да влизам в някакви математически модели. Това, което обаче съм убеден, е, че ако случайно някой от вас няма познати от близкия си кръг, болен от Ковид, в следващите 2-3 седмици той ще има такъв познат. А за съжаление, пак предвид статистиката за процента на тежко протичащите случаи, до края на годината всеки от нас ще познава някой, който е загинал от Ковид. Хората обикновено се заразяват на маса, в заведение, в компания, в която се чувстват силни“, каза мрачната си прогноза Габровски.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar