Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Проф. д-р Костадин Ангелов: У нас има смъртен случай след ваксиниране, но няма доказателства, че е от ваксина

/
/
195 Views

Снимка Булфото

Стряскащ факт съобщиха на брифинга на НОЩ този четвъртък – за починал след ваксина. „В България преди месец имаше смъртен случай няколко дни след ваксиниране срещу COVID-19, но няма доказателства, че причината е във ваксината“, каза на брифинга днес в Министерския съвет министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, цитиран от novini.bg.

Advertisement:

 

 

 

 

Министър Ангелов подчерта, че ваксината не е била на „АстраЗенека“.

Разпространяването на твърдения за опасни ваксини не ни помага, обезсърчава хората и намалява желанието им да се ваксинират, каза още той.

В отговор на въпрос дали премиерът го спира да налага много строги мерки, министър Ангелов каза, че такова твърдение е лъжа.

Няма правилно и неправилно решение, реагираме в движение, каза той в отговор на въпрос колко време има до пълен локдаун в страната. Не се страхуваме от мерките и от прилагането им и ако се наложи, ще го направим, нямаме колебания в тази посока, каза още той.

За неспазване на сегашните мерки министър Ангелов напомни да се изпращат сигнали, които ще бъдат проверявани. За въвеждане на мерки на национално ниво министър Ангелов посочи, че те трябва да бъдат в подходящото време, когато обществото е готово да повярва в тях и да ги спазва.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar