Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Проф. Илчев в ефира на БНТ: Боже Господи, какви нищожества стоят начело на тази държава

/
/
406 Views
Advertisement:

Гост в студиото на БНТ възкликна:

“Боже Господи, какви нищожества стоят начело на тази държава!”

Advertisement:

Това възклицание прозвуча в ефира на БНТ, докато на екрана течеше пряко включване с председателката на парламента Цвета Караянчева. Рано сутринта на 3 март тя се качи на връх Шипка, припомня 24 часа.

Репликата се оказа изпусната от гост в студиото на БНТ в София. Там гости бяха режисьорът Виктор Божинов и бившият ректор на Софийския университет “Св. Климент Охридски” проф. Иван Илчев.

 

 

 

Темата на дискусията между двамата гости бе чувството на свобода и отхвърлянето на авторитетите, когато се наложи да бъдат прекъснати, за да се направи прякото включване с Караянчева.

Репликата по адрес на политиците се оказа изпусната от проф. Илчев. И била просто възклицание, което не било предназначено за публиката. Но микрофонът в студиото все още бил включен и така в ефира прозвучала обидата към управляващите вместо думите от Шипка на Цвета Караянчева.

“Боже, какви нищожества стоят начело на тази държава. Казах го, никога не съм си крил чувствата и отношението. Не го бях предвидил за такава публика, по-скоро го казах на режисьора до мен”, обясни в сряда следобед проф. Иван Илчев пред “24 часа”.

Професорът е историк и бе начело на Алма матер в два мандата в периода 2007-2015 г.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar