Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Проф. Кантарджиев: Досега Ви предупреждавах, сега стана най-лошото

/
/
462 Views

 

Проф. Тодор Кантарджиев

Трябва да се очаква увеличение на смъртността от COVID-19 у нас. Преди месец в нашата страна боледуваха предимно млади хора, много малка част от тях попадаха в болници и още по-малка част от тях имаха нужда от интензивни грижи.

Това сподели директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред „Фокус“.

Advertisement:

 

 

 

 

,,В началото на юни, знаете, не беше изчакано още две седмици, за да бъдат потушени циркулиращите взривове в страната, а бяха заразени млади хора главно на групови събития. Говоря за балове, нощни заведения, футболни състезания с публика.

 

 

 

 

 

Лошото е това, което предполагахме и за което винаги съм предупреждавал, че младите хора ще заразят своите по-възрастни родители, баби и дядовци.

Сега и благодарение на факта, че поради известни обстоятелства бяха допуснати взривове при по-възрастни хора, именно на това се дължи необходимостта по-голяма част от заболелите да бъдат лекувани в лечебни заведения, а и една много по-голяма част имат нужда от интензивни грижи“, обясни той.

Проф. Тодор Кантарджиев допълни, че Министерство на здравеопазването прави каквото е възможно за осигуряване на най-доброто лечение и най-добрата организация на управлението на кризата в момента

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar