Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Проф. Поромански: От „Пирогов” е изнесена техника за стотици хиляди за „Малкото Пироговче” в Царево

/
/
3455 Views
Advertisement:

Advertisement:

От „Пирогов” е изнесена техника за стотици хиляди лева за т.нар. „Малко Пироговче” в болницата в Царево. Тя е дадена на отговорно пазене, без да има протокол за отговорно пазене. На нейно място в „Пирогов” е купена друга техника, без предишната да е бракувана. Това каза в студиото на Нова телевизия  директорът на „Пирогов” проф. Иван Поромански.

„За съжаление, под документите  стои подписът на бившия директор”, коментира новият управляващ болницата, който зае поста след проф. Асен Балтов. Сред изнесената техника са скенер за 320 хил. лева, ангиограф и рентгетони апарати.

 

Поромански съобщи също, че има също малък догово за телемедицина, по който поръчител е „Пирогов”, а изпълнителят е взел 15 хил. лева и не е свършил нищо. По въпроса за откритите 400 фиктивни пациенти, между които е и здравния министър д-р Стойчо Кацаров, директорът заяви, че спорът със здравната каса по тези случаи ще се реши в съда.

На въпрос колко са задълженията на „Пирогов”, той предпочете да не отговори, а да разкрие колко са кредитите – 24 млн. лева. Те ще бъдат погасени след като съм вече в пенсия, коментира проф. Иван Поромански.

В момента болницата има достатъчно екипи за справяне със случаите на ковид, но като в цялата страна изпитва недостиг на персонал, най-вече на медицински сестри. „При пациентите, които приемаме с COVID-19, имаме понижение на възрастта. Средната възраст е някъде около 58 години. Най-младият пациент е 18-годишен. В момента нямаме пациенти деца в интензивен сектор”, посочи той.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!