Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Проф. Рачев: Край на студа! Времето ще е чудесно за изборите

/
/
347 Views
Advertisement:

Advertisement:

кадър bTV

Приключихме със студа! Това заяви метеорологът проф. Георги Рачев пред bTV тази сутрин. Той добави, че изтичащият месец март е най-студеният за последните 22-25 години.

„Следващите дни ще излязат то този негатив, но ще остане доста хладен месец“, коментира Рачев.

 

 

В следващите дни времето ще се определя от антициклона „Маргрете“. Друг огромен циклон с името „Квазимодо“ ще е отговорен за времето в Западна Европа.

„Антициклонът ще се задържи много време, повече от седмица, с различни центрове. Времето остава слънчево, топло и с много по-малко валежи“, каза Рачев.

Въпреки това точно в края на месеца баба Марта ще напомни за себе си. „В последния ден ще ни захапе и ще покаже кой командва. На 31 март ще има едно леко захлаждане“, каза Рачев.

По думите му след това започва нормално априлско време. „Много над нулата ще бъдат температурите“, допълни климатологът.

В деня на изборите – 4 април, се очаква времето да е топло, слънчево и около 17 градуса. Дори в Дунавската равнина може да стигне и 20 градуса, прогнозира още проф. Георги Рачев. Той посочи, че изминалата зима е била втората най-топла в последните 22-25 години.

„Ако не бяха студовете през март, щеше да е и първата най-топла зима“, но според проф. Рачев последните дни на март ще определят дали все пак няма да стане и първата най-топла зима.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!