Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Проф. Рачев: Топъл уикенд за разходки, но после студ, дъжд и сняг

/
/
378 Views

Очаква ни хладна и дъждовна седмица. Това каза по bTV климатологът проф. Георги Рачев. По думите му се очакват валежи от дъжд и сняг. Уикендът обаче ще бъде топъл, въпреки облаците, и подходящ за разходки. Застудяването ще започне от понеделник, като в края на седмицата вече ще има плътна снежна покривка. В столицата максималните температури няма да надвишават 10 градуса.

„На изток се очаква дъжд, а на запад – сняг. До края на март месец ще има перфектни условия за ски, а ако пролетта бъде малко по-хладна и за Великден ще може да се направи едно спускане“, посочи проф. Рачев.

Advertisement:

Той обясни, че язовирите са пълни и проблеми с водата не се очакват. В Европа – над Русия ще вали сняг, но се очаква затопляне.

Относно новата хитова дестинация сред българските туристи – Занзибар, проф. Рачев коментира, че около 4500 нашенци са посетили острова от началото на сезона. По думите му Египет, Тунис и Мароко също са сред предпочитаните места за почивки от българи.

„За Занзибар мога да кажа, че хората отиват с отрицателен PCR тест и се връщат с отрицателен. Досега няма индикация някой да се е прибрал заразен“, обясни проф. Рачев и допълни, че трябва да се поучим от Гърция относно мерките за туристите.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar