Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Путин заплаши oтново: Ще има необратими последици за гражданите на ЕС

/
/
24470 Views
Advertisement:

Advertisement:

кадър Риа

Владимир Путин нарече авторите на санкциите срещу Русия, късогледи русофоби по време на съвещание по икономическите въпроси.

“Вината за глобалните последици от санкциите срещу Русия, включително за възможния глад в редица страни, лежи на съвестта на западните държави. Заради своето господство те са готови да жертват останалия свят”, коментира руският президент.

Той подчерта, че редица държави вече се сблъскват с риска от глад, а при продължителни санкции срещу Русия, и за ЕС може да възникнат трудно обратими последици.

„Вината за това е изцяло на елита на западните държави”, констатира Путин. И увери, че Русия се справя уверено с външните предизвикателства, предаде БГНЕС.

„Тези санкции до голяма степен провокират глобалната криза. Техните автори, водени от късогледи политически амбиции и русофобия, до голяма степен засягат собствените им национални интереси, нанасят удар по собствените им икономики, по благополучието на техните граждани”, каза Путин.

Продължаването на политиката на “санкционна обсебеност” спрямо Русия ще доведе до най-сложните и трудно обратими последици за гражданите на Европейския съюз и най-бедните страни в света, заяви руският президент.

“Очевидно е, че по силата на обективните икономически закони продължаването на манията за санкции, ако мога така да се изразя, неизбежно ще доведе до най-тежките и трудно обратими последици за Европейския съюз, за неговите граждани и за най-бедните държави”, посочи той.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!