Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Путин: Русия има най-модерните оръжия, никой в света няма такива

/
/
561 Views

Руският президент Владимир Путин заяви, че за първи път в съвременната история на Руската федерация, тя притежава най-модерните оръжия, способно да предпази страната от всякакви външни посегателства, предава TACC, цитиран от „Фокус“.

В Деня на оръжейника държавният глава поздрави всички служители и ветерани от военно-индустриалния комплекс, които изпълняват най-важната задача – „създаване на нови уникални видове оръжия, които могат да защитят страната от всякакви външни посегателства“.

Advertisement:

В продължение на десетилетия непрекъснато трябваше да бъдем в ролята на догонващи, това се отнасяше за атомни, ядрени оръжия, след това стратегическа авиация на далечни разстояния и след това междуконтинентални ракетни технологии и т.н., каза още той, цитиран от „Фокус“.

 

 

Според него „това винаги е поставяло страната в много трудна и дори опасна ситуация“,

„Всъщност имаше моменти, в които бяхме заплашвани, но нямаше с какво да отговорим и всъщност това беше очевидно, опасно нарушение на стратегическия баланс“, призна президентът.

„В момента за първи път в съвременната ни история Русия притежава най-модерните видове оръжия, които в пъти превъзхождат силата, мощността, скоростта, точността на всички съществуващи днес оръжия, никой в света няма такива оръжия, във всеки случай, все още няма“, каза Путин.

Руският президент има предвид оръжейния комплекс „Авангард“, състоящ се от изтребител Су-31, въоръжен с хиперзвуковите ракети „Кинжал“

„Авангард“ се движи със скорост 27 пъти по-голяма от скоростта на звука, променя посоката на движението си хоризонтално и нагоре. Това не е просто нова система, а е нов вид старегическо оръжие, убеден е Путин.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar