Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Путин се ваксинира срещу коронавирус, но отказа да го снимат

/
/
214 Views

Ще остане ли или ще си тръгне? Ролята на Путин ще се промени – European  Council on Foreign Relations

Руският президент Владимир Путин се ваксинира срещу коронавирус и се чувства добре. Както прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков заяви пред ТАСС във вторник, държавният глава ще има пълен работен ден в сряда, предава Агенция „Фокус“.

„Путин е ваксиниран срещу коронавируса. Той се чувства добре“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. „Утре има пълен работен ден“.

Advertisement:

Кремъл не уточни коя от трите руски ваксини е избрал държавният глава. Както Песков обясни по-рано, Кремъл умишлено не уточнява с коя ваксина ще бъде ваксиниран президентът, отбелязвайки, че „и трите руски ваксини са абсолютно надеждни и ефективни“. Ваксинацията на руския лидер не беше публично събитие като на някои политици в други страни.

 

 

Говорителят на Кремъл обясни причините за това пред репортери във вторник: „Що се отнася до ваксинацията пред камери, президентът харесва това“.

На 17 декември 2020 г. на голямата си ежегодна пресконференция руският президент заяви, че определено ще си сложи ваксина срещу Covid веднага щом стане възможно. Тогава Путин обясни, че се вслушва в препоръките на експертите относно възрастовите ограничения на ваксинацията на този етап.

По-късно прессекретарят на държавния глава обясни, че изборът на Путин за времето за ваксинация срещу Covid се дължи и на други ваксинации, които той прави своевременно, а лекарите не препоръчват да се използват едновременно.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar