Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Путин след ваксинацията: Първите 5 часа нищо не почувствах, после усетих дискомфорт в ръката

/
/
370 Views

Руският президент Владимир Путин изрази надежда, че до края на лятото в Русия ще бъде постигнат така нареченият колективен имунитет срещу COVID-19.

В интервю за седмичното предаване „Москва, Кремъл, Путин“ на държавната телевизия президентът припомни, че за постигането на колективен имунитет е необходимо да бъдат ваксинирани около 70% от жителите на Русия. По думите му това може да стане до края на лятото, ако имунизацията на населението върви с настоящите темпове, предава БНР.

Advertisement:

Държавният глава припомни, че до момента са ваксинирани около шест милиона души, като на четири милиона и триста хиляди от тях са били поставени и двете дози от ваксината срещу коронавирус.

Президентът Путин сподели, че се чувства добре, след като се ваксинира миналия вторник. Той обаче отказа да разкрие коя от трите регистрирани в Русия ваксини му е била поставена.

 

 

 

Путин обяви какви са били страничните реакции на организма му след приемането на първата доза от ваксината, което се случи преди няколко дни.

Не стана ясно каква ваксина е използвал. Само лекарят ми знае коя от трите руски ваксини ми сложил, казва държавният глава.

„Първите 5 часа нищо не почувствах, след това усетих не точно болка, но дискомфорт в ръката, около мястото, където бе сложена инжекцията. Това бяха всички странични ефекти“, каза държавният глава.

После той добави: „За всеки случай, сложих термометър на нощното шкафче, когато си легнах. На сутринта се събудих, стори ми се, че леко горя. Измерих температурата, но беше нормална“.

Путин каза още, че три дни не бил спортувал – нито хокей, нито фитнес, нито плуване. Но на следващия ден, когато видял, че температурата е нормална, решил, че дори може да си вземе любимия душ, при който се облива както с гореща, така и със студена вода.

Така президентът на Русия си поддържал имунитета.

Владимир Путин беше категоричен, че руските ваксини са най-добрите по всички основни показатели.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar