Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Първа община в България вдига с 20 % заплатите и дава 13-а и 14-а заплата на всички ваксинирани

/
/
1138 Views
Advertisement:

Advertisement:

Добра новина за всички васкинирани служители в община Белица.

13-а и 14-а заплата ще получат ваксинираните служители на община Белица. Увеличаването на възнагражденията с 20% ще е със задна дата и ще се запази за следващата година, обясни кметът на общината, съобщава bgonair.bg.

Засега ваксинираните служители в общината Белица не са много: около 15%. Решението на кмета Радослав Ревански е да стимулира процеса – с пари.

 

 

“Тези хора, които се ваксинират ще получат 20% увеличение със задна дата от 1 януари 2021 година, а иначе за онези, които не са ваксинирани и няма да се ваксинират е 10 процента”, обясни Ревански.

Условието хората да заслужат по-високи заплати е да се ваксинират в следващите 10 дни. След това увеличението ще се запази за постоянно.
“Решението е тяхно, не карам никой със сила, със зор. Просто правя всичко възможно да ги убедя – с личен пример. Това, което говоря, го правя, показвам им че съм ваксиниран, с трета доза даже, за да може и те да вземат личен пример”, поясни кметът.

Охранителят Исмаил Донгьов е сред хората, които досега са се колебаели дали да се ваксинират. 20-те процента увеличение на заплатата обаче се оказват достатъчен стимул.

В Белица са категорични, че само масовата ваксинация ще съживи икономиката и ще раздвижи туризма, на който разчитат всички в региона.
“Опитно зайче е онзи, който чака да се разболее и да види дали ще оцелее. Онзи, който се ваксинира, си живее живо, здраво и спокойно”, подчерта Ревански.

Кметът още отсега е готов да осигури екскурзия за хората, които си поставят трета бустерна доза. За пътуването обаче ще се мисли когато в общинска администрация не остане нито един неваксиниран.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!