Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Първи в България! Благоевград пред пълен локдаун за три седмици

/
/
273 Views
Advertisement:

Комисията за борба с COVID – 19 към ОбС – Благоевград предлага пълно затваряне на общината за три седмици, съобщи радио Фокус. В рамките на първото ѝ заседание са взети следните решения, които с протокол ще бъдат изпратени за разглеждане на Общинския кризисен щаб, който от своя страна ще трябва да гласува и реши дали да ги приеме:

– Пълно затваряне на всички учреждения с изключение на аптеки, хранителни магазини, държавни и общински учреждения, бензиностанции и банки (срока на затваряне е три седмици считано от понеделник (23.11.2020 година);

Advertisement:

– Комисията предлага и вечерен час до 20:00 часа за всички ученици до 12 клас;

– Откриване на триажен кабинет за целия град (колаборация между болниците);

 

 

 

 

– Групата на ДПС се ангажира да достави дарение на апарат за кръвна плазма за лечение на болни от COVID- 19.

 

В комисията влизат общо 9 общински съветника – Д-р Павлин Янкулски – Председател на комисията; Д-р Владимир Пандев- Заместник- председател; Радослав Тасков; Мария Гошева; Христо Ковачки; Кирил Илиев; Мехмед Вакльов; Цветозар Балабанов; Георги Корчев.

 

Припомняме, че от 17.11. в Австрия е в сила пълен локдаун, който ще важи на първо време до 6 декември. 9-те милиона австрийци ще имат право да напускат дома си само по строго определени причини – за пазаруване, за абсолютно необходими пътувания до работното място или до лекарски кабинет, както и за разходка или индивидуален спорт.

Отворени остават само магазините, предлагащи стоки от първа необходимост. Всички заведения са затворени, а всички училища преминават към дистанционно обучение.

 

Частичният локдаун не постигна очаквания ефект

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar