Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Работещите на минимална заплата да не плащат данъци, предлагат депутати от БСП

/
/
391 Views

Ново предложение за промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица внесоха депутати от опозиционната партия БСП в парламента. Хората, които работят на минимална заплата да не плащат данък върху доходите, поискаха те.

Идеята е гражданите да ползват данъчното облекчение, ако получават само доходи от заплати – т.е. нямат доходи от наеми, граждански договори, хонорари, не са изкарали пари като еднолични търговци или хора със свободни професии. Освен това, за да не плащат данък върху доходите, получените от хората пари от заплати трябва да са до 12 месечни минимални заплати, предлагат депутатите, уточнява в. Труд.

Advertisement:

 

 

Това означава, че дори човек да получава малко повече от минималната заплата, пак ще може да ползва облекчението, ако няколко месеца през годината не работи. При определянето дали човек работи на минимална заплата да не се броят добавките за стаж, предлагат още депутатите. Освен това за ползване на облекчението няма да се отчитат необлагаемите доходи като например от хазарт, както и получените доходи от лихви и обезщетения.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar