Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Радан Кънев: Трагедията в България е без аналог в ЕС. Всеки ден умират по 400 българи повече, а кабинетът налива милиони за предизборни проекти

/
/
321 Views
Advertisement:

Дори в най-свирепата хуманитарна и икономическа криза ГЕРБ продължават да наливат стотици милиони във фирми за обществени поръчки за проекти, които не са належащи в момента.

Радан Кънев направи коментар за тревожните данни за смъртността у нас.

Advertisement:

Евродепутатът захапа и управляващите заради действията им в условията на пандемията от коронавирус.

Официалните данни на НСИ показват, че през последните седмици на ноември смъртността в България има над 100% ръст спрямо съответните седмици на 2019 г.

Всеки ден губим 400 българи повече от средното за предходни години. Или за два дни жертвите са колкото жертвите от ПТП за една цяла година.

Това е трагедия без аналог в ЕС от началото на пандемията.

В тази ситуация, кабинетът разпределя бюджетни „излишъци“ от около 300 милиона лева за „реализиране на значими общински проекти“ – показни предизборни разходи. Това поведение е абсурдно. Всяка стотинка от парите на данъкоплатците трябва да бъде инвестирана в комбинация от здравни и икономически мерки за облекчаване и преодоляване на пандемията и катастрофалните й икономически последици. 300 милиона са по 2000 лв. за 150 000 малки семейни фирми, 150 000 застрашени от фалит български домакинства, написа Радан Кънев в личния си профил във фейсбук.

 

Ето и пример как варненският кмет Иван Портних се хвали с платени публикации във Фейсбук с нова инвестиция за 8 милиона лева за градинки.


Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar