Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Радев към служебния кабинет: Овладейте ръста на цените

/
/
402 Views
Advertisement:

Снимка Булфото, архив

Президентът Румен Радев представи състава на служебния кабинет. Пред новите министри той посочи, че поемат управлението във вихреща се инфлация, обедняване, непосилни цени на горивата и енергоносителите, липса на газ за зимата, нормативен блокаж и разпадаща се пътна мрежа, предава Нова тв.

Advertisement:

„Това е четвърто служебното правителство, което назначавам. На вас се пада отговорността да се справите с предизвикателства, които бяха спестени на предишните три служебни кабинета. Вие поемате отговорност за управлението на България в труден момент”, отчете държавният глава.

Пряко следствие на войната е глобалната енергийна криза. Тя ще изостри социалното напрежение с потенциал за нови политически кризи. Сигурност на доставките и цена на енергоносителите – това трябва да са двата приоритета, от които да се води правителството. Другата последица е производствената криза. Важен приоритет пред вас е да осигурите предвидимост и ясен хоризонт пред земеделските производители и овладяване на ръста на цените“, допълни той.


Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar