Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Радев: На площада не е мафията, а българският народ! Промяната е неизбежна!

/
/
387 Views

radev_protesti_bgnes

“Масовият протест принадлежи на всички граждани. На площадите днес не са нито контрабандистите, нито мафията, а българският народ, който е единственият суверен по силата на Конституцията и е твърдо решен да си върне държавата”.

Това написа в свой пост във Фейсбук президентът Румен Радев.

 

Той призова всички на площада да не се поддават на провокации и подчерта, че ръководството на МВР носи отговорност за живота на протестиращите граждани.

Advertisement:

 

 

“Отговорността за предотвратяването на инциденти, за живота и здравето на протестиращите и на редовите униформени служители носи ръководството на МВР. Нека всички участници в събитието – граждани, полицаи и жандармеристи – не забравят, че сме българи. Че призванието на униформените е да бдят над сигурността на гражданите. Че насилието между власт и граждани няма място в онова бъдеще, за което всички почтени хора се борим и ще постигнем”, призова държавният глава.

 

 

 

“Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир, въпреки обидите, провокациите и демонстративното погазване на демократичните принципи от загубилата всякакво доверие власт. Промяната е неизбежна. Всяко упорство на управляващите само задълбочава кризата“, заявява още държавният глава.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar