Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Радев отива на Шипка за да

/
/
379 Views

На 22 август президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на 143 години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретарията на държавния глава.

От 11.00 часа държавният глава ще изкачи стъпалата към Паметника на свободата на връх Шипка заедно с гражданите, които ще отдадат почит пред подвига на българските опълченци и руските воини.

Advertisement:

 

 

 

 

 

 

 

Около 12.00 часа президентът Румен Радев ще произнесе слово по случай отбелязването на 143-годишнината от Шипченската епопея.

Седмица по-рано от областната управа обявиха, че тазгодишните чествания на върха се отлагат  заради епидемичната обстановка с COVID-19:

Всяка година организираме богата програма със събития, както за деца, така и с внимание към техните родители, ангажира се обществен транспорт, провежда се възстановка на боевете, която е и най – атрактивната част от тържествата и която събира хиляди хора, дошли да съпреживеят онзи паметен момент от отбраната на Прохода.

 

 

 

 

 

 

 

Ние организаторите, ангажирани с провеждането на тези тържества, ясно осъзнаваме риска, който COVID-19 представлява за здравето и живота на хората.

Следейки епидемичната обстановката, която продължава да е все така динамична, и във връзка препоръка на Областния кризисен щаб за превенция разпространението на COVID-19 в област Габрово, всички масови прояви, които предизвикат струпването на много хора на едно място, без да може да бъдат спазени мерките за дистанция – макар и на открито, са планирани за следващата 2021 година, заявяват от администрацията.

Призоваваме гражданите, които ще се поклонят пред Паметника на свободата към опазване на личното и обществено здраве! Вярваме, че всеки ще намери достоен начин, с който да почете героите от Шипченската епопея, се казва още в съобщението на областната администрация.

Национално честване „Шипченска епопея’ е едно от най-масовите ежегодни събития в страната, в организацията на което са ангажирани и участват местни и държавни институции, културни и неправителствени организации и събира хиляди посетители от цялата страна и чужбина на заветния връх.

Advertisement:

1 Comments

  1. Какъвто президента,такъв и народа.Никой не спазва закона. Със маска ли ще бъде?Защото във Варна не беше и то сред тълпата.Пази Боже сляпо да прогледа!!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar