Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Радев твърд: Доверието е изчерпано, оставка на Борисов, той не може да свиква ВНС!

/
/
317 Views

 

c87fa8fd594415b22ec5a1f4cb4220c1

 

 

Доверието в управлението е безвъзвратно загубено. Това заяви президентът Румен Радев в обръщение към народа, което започна точно в 19.00 часа на „Дондуков“ 2.

 

 

Повече от месец продължават протестите с искане за оставки на правителството и главния прокурор“. 

Advertisement:

 

 

 

Репресиите, провокациите и опитите да се неглижира гражданското общество само потвърждава необходимостта от оставки, доверието към управрляващите е безвъзвратно загубено“, заяви в специалното си обръщение президентът Румен Радев.

 

Правото на инициатива за свикване на ВНС принадлежи на не по-малко от половината депутати и на президента, на и на министър-председателят.

 

 

 

 

Може ли министър-председател, който превърна демокрацията в автокрация да да свиква ВНС? Моят отговор е „не“!

 

 

Може ли мафията да реформира съдебната власт? Моят отговор е „не“! Може ли тази власт да организира честни избори? Моят отговор е „не“!

 

 

Разговор е възможен само след оставки и провеждането на честни предсрочни избори“, заяви още президентът.

 

 

„Самият акт показва пренебрежение към Конституцията. Правото на инициатива за промяна на Конституцията принадлежи на не по-малко от половината народни представители и президента, не на министър-председателя“, поясни президента.

 

 

„Може ли партия, която бойкотира вчера парламентарния контрол, днес да предлага промени в Конституцията? Отговорът е не. Може ли власт, която задуши свободата на словото, да предлага дебат за бъдещето на България? Отговорът е не.“

 

 

 

 

 

„Разговор за Конституцията и за бъдещето на България е възможен само след исканите от обществото оставки и след провеждането на честни, предсрочни избори. Благодаря ви за вниманието!“, завърши Румен Радев.

 

 

 

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar