Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

”Репортери без граници” осъди нападението над Полина Паунова. Иска разследване

/
/
304 Views

.

 

 

Международната организация “Репортери без граници” (RSF) излезе с позиция за нападението над журналиста от “Свободна Европа” Полина Паунова. В профила си в Twitter от RSF осъдиха агресивното поведение и призоваха властите да започнат разследване по случая.

 

 

ФрогНюз припомня, че Паунова бе нападната вчера по време на националната конференция на партия ГЕРБ, която се проведе в София Тех Парк. На събитието присъстваха членове от цялата страна. Стигна се и до ексцесии. Бити бяха представители както на протестиращите, така и на медиите. От ГЕРБ се разграничиха от провокаторите.

Advertisement:

 

Базираната в Париж организация призова българските власти да разследват случая и да установят извършителите. Столичната полиция вече разпита Паунова, но все още няма официална информация за задържани заподозрени. Днес се появиха и първи снимки в онлайн пространството, на които ясно се вижда лицето на нападателя над журналиста.

 

“Репортери без граници” напомнят също и факта, че Паунова бе нападната само ден след позицията на прокуратурата, според която “Свободна Европа” нарушава журналистическите принципи и обективността.

 

В публикацията си в Twitter RSF са направили и директна препратка към профила на премиера Бойко Борисов в социалната мрежа.

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar