Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Родители и учители към Борисов: Веднага спрете разхлабването на мерките

/
/
239 Views

Обективната реалност е коренно различна от нашите желания да се върнем към сравнително нормален начин на живот на този етап. Има липса на контрол върху епидемията и провал на ваксинационната кампания.

С такива аргументи родители за безопасно образование и Учители за безопасно образование се обединиха против решението на правителството да отпусне противоепидемичните мерки в страната от 1 април, пише Морето.

Advertisement:

 

В своя декларация посочват, че реалността е коренно различна от желанието ни да се върнем към сравнително нормален начин на живот.

„За последния месец броят заразени деца (0-19) се е увеличил от 8745 на 11 940 като това представлява увеличение от 36,54% при липса на активно тестване в училищата“, пишат в остра декларация активните групи по време на пандемията „Родители за безопасно образование“ и „Учители за безопасно образование“, изпратена до медиите. Те се противопоставят на разхлабването на мерките от 1 април. Родители за безопасно образование и Учители за безопасно образование категорично се противопоставят на решението на правителството да отпусне противоепидемичните мерки в страната след 31 март 2021 година.

 

В декларацията се посочва: 719.95 е 14-дневната заболяемост на 100 000 население; 20.73 е 14-дневната смъртност на 100 000 население; За последния месец броят заразени деца (0-19) се е увеличил от 8745 на 11 940 като това представлява увеличение от 36,54% при липса на активно тестване в училищата; Броят заразени медици се е увеличил от 10 211 на 11 781 като това представлява увеличение от 15,38% като значителна част от това съсловие е ваксинирана или преболедувала; Общият брой установени случаи на заразени се е увеличил от 247 038 на 330 250 като това представлява увеличение от 33,68%.

Броят починали за последния месец от 10 191 на 12 913 – 26,71%. „България е на 4-то място в света по брой смъртни случаи на глава от населението за двуседмичен период. Над нас в класацията са Чешката Република, Босна и Херцеговина и Унгария. България има с над 27,4% по-висока 14-дневна смъртност на милион души, отколкото Бразилия, която също е изправена пред пълна хуманитарна криза“, посочват още от двете активни групи.

В сравнение с държавите членки на ЕС и Обединеното кралство България е на 3-то място по смъртност, пише още в документа.

От двете групи изтъкват:

Постоянно сме свидетели на противоречиво говорене и грешни сигнали, които се подават на обществото от отговорните и компетентни институции и техните представители, при това в твърде малка разлика във времето между едни и други изказвания, засягащи реалната ситуация в страната.

Всичко това обезверява хората, създава условия за конфронтация, отказ от спазване на мерките, тиражиране на фалшива информация за COVID-19 и ваксините срещу болестта. Отсъствието на категоричност и твърдост в посока налагане на мерки и контрола върху тях, както и противоречивата и частична информация, която се предоставя на населението за ваксините и ваксинационната кампания, влияят върху настроенията в обществото и това води до разединяване, точно в момент, в който всички трябва да бъдем обединени и да работим заедно.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar