Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Румен Овчаров: Присъдата срещу мен е абсурдна и поръчкова, зад нея стоят Гешев и Пеевски

/
/
489 Views
Advertisement:

 

Advertisement:

 

Бойко Борисов и Делян Пеевски са поръчали на главния прокурор Иван Гешев делото за умишлена безстопанственост срещу бившия министър на икономиката Румен Овчаров. Това заяви в студиото на bTV самият Овчаров.

 

 

„Аз преча на Делян Пеевски да овладее БСП чрез Кирил Добрев“, заяви той. Овчаров каза също, че по същия начин, по който той е осъден за несъбрани наеми и неосъществен контрол на „Мини Бобов дол“, може да бъдат осъдени Бойко Борисов или Йорданка Фандъкова като кметове на София за задълженията на „Топлофикация“.

„Не беше допуснат нито един свидетел на защитата, не беше направена нито една експертиза по искане на защитата“, каза още Румен Овчаров, според когото присъдата е била написана предварително. По въпроса за сумата над 16 милиона, която е част от присъдата, той заяви, че не разполага с такава.

„Всички министри могат да бъдат осъдени за несъбрани наеми“, коментира Овчаров и добави, че държавата всъщност играе ролата на общо събрание на дружествата по смисъла на търговския закон. Министрите обаче нямат право директно да се намесват в управлението на едно държавно дружество.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!