Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Румен Петков: Борисов е с двойно гражданство. Изпращам официално питане до Оман, Израел и Сомалия

/
/
530 Views

Председателят на АБВ заяви, че ще направи проверка на коя още страна е поданик премиера Бойко Борисов.

Той ще прати по официален ред писмо до следните държави, за да разбере има ли Борисов паспорт, издаден от някоя от тях: Оман, Израел или Сомалия. Като напомни, че ако това се окаже истина, има нарушение на конституцията, предаде bulnews.bg.

Advertisement:

 

 

 

„За Борисов законът никога не е имал значение. За него всичко се решава с рушвети. Премиерът Борисов се държи като човек с двойно гражданство през последните години. Той се държи като човек, който е готов да отиде във всяка държава, за която има паспорт. Да приемем, Сомалия, Израел, Оман. Не е престъпление, ако той има паспорт за някои от тези държави. Министър-председателят обаче не може да има двойно гражданство. Той живее, за да лъже“.
По официален ред ПП АБВ ще поиска информация от цитираните държави дали са давали паспорт на българският премиер“, обяви Петков.
Иначе бившият МВР шеф коментира, че промените в Закона за извънредното положение, които засягат изборите, са противоконституционни. Затова АБВ ще поиска среща и при президента, както и с народни представители, за да изложи аргументи за атакуване на тези нормативни промени пред Конституционния съд. В противен случай налице е риск резултатът от парламентарния вот да бъде оспорен.
Петков изрази безпокойство, че изготвянето на медицински протокол бе възложено на ЦИК. Според него институциите с отношение по темата са неспособни да изработят такъв документ, затова АБВ ще предложи свой вариант за медицински протокол на Централната избирателна комисия.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar