Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Румен Радев в най-малката община на България: Има оттегляне на държавата от малките населени места и то е от много години

/
/
323 Views

Колкото и да са големи заплатите на учителите, това не гранатира качествено образование на ново ниво, каквото трябва да има в България. Това каза президентът Румен Радев на първия учебен ден.

Устойчивата промяна в България започва от промяната на образователната политика и образованието трябва да стане национален стратегически приоритет, коментира държавният глава. Това означава и нови форми на обучение, обясни президентът. Според него трябва да има инвестиции в кабинети по приподни науки, защото сегашжните са в окаяно състояни. както и в спортни

Advertisement:

 

 

 

Има оттегляне на държавата от малките населени места, която е в продължение на много години, подчерта Радев, който откри учебната година в Основно училище „Св. Климент Охридски“ в Трекляно, която е най-малката община у нас. Той добави, че последният висш държавник, който е отивал там, е бил Богдан Филов.

„Направи ми впечатление духът на учителския състав тук. Виждате, че децата тук са малко, борбата е за всяко дете и учителите водят тази борба всеки ден, всеки час и аз им се възхищавам за това. Поздравявам и всички учители в България и им пожелавам успех в тяхната отговорна и благородна мисия“, заяви Румен Радев.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar