Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Румен Радев ИЗГОНИ с указ посланик с Бентли

/
/
731 Views

Още миналата седмица президентът Румен Радев е подписал указ за освобождаването на Александър Парашкевов от посланическия пост в Пакистан. Това съобщиха от пресслужбата му в отговор на въпрос на “24 часа”. Според “Дондуков” 2 указът е изпратен за обнародване в “Държавен вестник”, но не бе публикуван във вчерашния му брой. Изпълнението му е възложено на министъра на външните работи, допълниха от пресслужбата на държавния глава.

Парашкевов се разделя с поста само година след началото на мандата си в Пакистан. Военният лекар бе изпратен в Исламабад през 2019 г., като за поста бе номиниран от президента.

Advertisement:

 

 

 

 

Отзоваването му е по предложение на правителството, след като във външното министерство е направена проверка по дело, което се води срещу Парашкевов в Пакистан. Събраните данни са изпратени и на главния прокурор.

Българският посланик се е замесил в схема за внос на луксозен автомобил в Пакистан, без за него да са платени мита и данъци. Той е поискал да му бъде разрешено да внесе луксозен автомобил “Бентли” за нуждите му като посланик. Така колата е била освободена от данъци и мита, получила и дипломатически номер.

Впоследствие обаче пакистанската полиция заловила местен гражданин да управлява автомобила с пълномощно от посланика, че я стопанисва. Реално колата е била внесена за пакистанеца, но без да бъдат платени мита и данъци, освен това той я карал с дипломатически номер, обяснили пакистанците.

Парашкевов опитал да се измъкне, като декларирал, че пакистанецът с бентлито работи в посолството. Заради дипломатическия скандал обаче е изтеглен от назначението.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar