Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Румен Радев и НОЩ обсъждат предстоящите парламентарни избори (На живо)

/
/
273 Views
Advertisement:

 

За мен е изключително важно да се гарантира както конституционното  правото на вот, така и здравето на всеки един гражданин. Това каза президентът  Радев преди началото на консултацията с представители на Националния оперативн щаб за предстоящите избори.

 

Държавният глава Румен Радев се среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, доц. Ангел Кунчев и проф. д-р Красимир Гигов. Те обсъждат предстоящите парламентарни избори и провеждането им в обстановката на пандемия от COVID-19.

Advertisement:

Радев пожела здрава и успешна Нова година. „Пандемията засегна всички. Лекарите положиха огромни грижи за запазването на живота и здравето на българите. Пандемията няма да отшуми скоро и трябва да се научим да живеем с нея и да провеждаме и избори“, каза още той.

Румен Радев бе категоричен, че като президент е изключително важно да се гарантира здравето и живота на хората, но и правото им на свободен избор. „Можем да почерпим опит от другите страни, провеждали вече избори в тези условия“, допълни държавният глава.

Той се обърна към медицинските специалисти и ги попита какви мерки се предвиждат, как ще гласуват хората в изолация или в болница, какъв ще бъде броят на увеличение на заболелите, на починалите.

Датата на изборите се насрочва с указ от президента на републиката 60 дни преди провеждането им.

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar