Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Румен Радев коментира горещия шпионски скандал

/
/
391 Views

Президентът на република България Румен Радев коментира днес в базата „Граф Игнатиево“ последния шпионски скандал, който разтърси страната вчера, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че по данни на прокуратурата, двама граждани на Руската федерация са осъществявали разузнавателна дейност, при която са търсили информация за плановете за модернизация на българската армия и поддръжката на техническата годност на военната техника. Целта им е била да предадат събраната информация, представляваща държавна и служебна тайна, на руското военно разузнаване в Москва.

Advertisement:

Ето какво каза президентът Радев по темата:

„Върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са национален приоритет и тук не може да има никакъв компромис. Надявам се службите и прокуратурата да са събрали достатъчно и обективни доказателства, за да бъдат минимизирани и дипломатическите последствия, защото има и такива. Трябва да има ясна информация в какво се състои този шпионски скандал!

Трябва да има и ясен отговор на публикациите в немското издание „Шпигел“, където има сериозни обвинения, че държавното управление на България се поставя в услуга на управлението на чужда държава. И това трябва да бъде изчистено!

Трябва да подхождаме с много ясни и безкомпромисни критерии към всичко, което оронва нашата национална сигурност“.


Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar