Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Румен Радев отговори дали ще се кандидатира пак за президент: Много време има

/
/
352 Views

кадър: bTV

„Много време има“, с тези думи президентът Румен Радев отговори на журналистически въпрос дали смята да се кандидатира за втори мандат. Той подчерта, че най-важното според него в момента е да се сложи край на управленската криза в България.

Advertisement:

„Не се меся в работата на никоя партия, но и не позволявам някой да се меси в моята работа“, така отговори държавният глава на въпрос дали отношенията му с лидера на БСП Корнелия Нинова са се подобрили или влошили след нейното преизбиране.

Президентът каза също, че той критикува управляващите и ако БСП вземат властта, няма да пести критиките си и към тях, по въпросите, по които те са необходими.

Румен Радев каза също, че не смята да внася свои предложения за промени в Конституцията в този парламент, който по негови думи напълно е изчерпал кредита си на доверие. Той добави, че би направил свои предложения по промяната на основния закон в нов парламент, избран след честни и прозрачни избори. Президентът каза също, че политическите партии са последните, с които трябва да се обсъждат промените в Конституцията. Преди това трябва да се вземе предвид мнението на академичните среди какво трябва да се промени, да се проведе широк обществен дебат и едва тогава да се обсъждат въпросите с политическите сили.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar