Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Румен Радев поиска разпускане на парламента

/
/
599 Views
Advertisement:

Президентът призова хората да не попадат в "капана на Борисов" за нова конституция

Advertisement:

Президентът Румен Радев поиска разпускане на “дискредитирания парламент

“Пътят към конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и на главния прокурор, саморазпускане на парламента и предсрочни избори, каза Радев пред журналисти по време на отбелязването на 143 години от Шипченската епопея, предаде БТА.

Според президента предложенията за промени в конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. Управляващата партия ГЕРБ показа в началото на седмицата своя проект за нова конституция. 2 септември е датата, на която управляващите трябва да съберат 120 гласа в Народното събрание, за да започнат обсъжданията по проекта.

 

 

 

 

Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета зад неграмотните брътвежи за нова конституция”, каза от Шипка Румен Радев. “Днешният парламент е дискредитиран, загубил е легитимност и достойнство”, допълни той.

Единственото решение според държавния глава е саморазпускане на това Народно събрание. Радев призова хората да не попадат в “капана на Борисов” за нова конституция, защото “всичко това е печелене на време и лично спасение на Борисов”.

Румен Радев подкрепя протестите с искане за оставката на правителството и на главния прокурор от самото им начало. Те продължават вече втори месец. На 11 юли извънпарламентарната опозиция организира масово ходене до държавен плаж, който дни по-рано се беше оказал непристъпен и охраняван от служители на НСО. Те не бяха допуснали представители на партията до държавна собственост, защото тя се намира до имот, ползван от ДПС. Това, както и последвалото навлизане на прокуратурата в президентството за претърсване, стана повод за протестите.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!