Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Румъния въведе таван на цените на тока и газа за 1 година

/
/
1194 Views

Румъния въведе таван на цените на тока и газа за 1 година

Румънското правителство въведе таван на цените на електроенергията и природния газ за период от една година, съобщи Радио Румъния. Тази мярка ще бъде както за частните, така и за промишлените потребители, предаде БГНЕС.

Съгласно правителствено постановление, одобрено в петък, битовите клиенти, които не консумират повече от 100 kW на месец, ще плащат 68 бани (14 цента) на киловат, а ако консумацията им надвишава 300 киловата, тогава максимум 80 бани (16 цента) на киловат.

 

Промишлените клиенти ще плащат до 1 лея (20 цента) на киловат. Що се отнася до природния газ, цената му за домашни потребители ще бъде максимум 31 бани (6 цента), а за промишлени клиенти – не повече от 37 бани (7 цента) на киловат.

Advertisement:

„Ние взехме тези мерки, за защита на гражданите, стимулиране на икономиката и защита на работните места”, каза премиерът Николае Чука.

В същото време в Министерството на енергетиката се предприемат мерки за идентифициране на нови източници на енергия и нови източници за доставка на природен газ. Таванът на цените на енергията ще бъде в сила от 1 април 2022 г. до 31 март 2023 г.

Източник: СЕГА

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar