Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Румънска лекарка с лицева парализа след ваксиниране с Бионтех/Пфайзер

/
/
319 Views
Advertisement:

Рядката странична реакция бе съобщена от Националния институт за обществено здраве

Рядка странична реакция след поставянето на втората доза от ваксината на Пфайзер беше регистрирана от Националния институт за обществено здраве в Румъния, предават Аджерпрес и dir.bg.

Advertisement:

 

 

 

 

Министерството на здравеопазването беше информирано за регистрирането на рядка странична реакция – временна лицева парализа – след прилагането на втората доза от ваксината на Бионтех/Пфайзер, се посочва в съобщение на министерството.

Според цитирания източник в момента пациентката е в добро здравословно състояние, а изследванията не показват патологични изменения.

Според документацията на ваксината на Бионтех/Пфайзер това е рядка странична реакция, която се проявява и при други типове ваксини, отбелязва министерството.

Телевизия Диджи24 уточнява, че става въпрос за млада жена, която е медик в Окръжната болница в окръг Вълча. Телевизията отбелязва, че това е първи случай на остра странична реакция в Румъния след поставяне на ваксина срещу Covid-19.

До 3 февруари в Румъния са били ваксинирани общо 620 176 лица, от които 468 150 с първата доза и 152 026 с двете дози, според данни на Националния комитет за координация на ваксинационните дейности.

Регистрирани са 2030 странични реакции: 482 от локален тип с болка в мястото на инжектирането и 1548 общи реакции (температура, главоболие, мускулни или ставни болки, отпадналост, уртикария).

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar