Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Русия и САЩ взеха отношение към шпионския скандал в България

/
/
239 Views

В условията на усложняване на международната обстановка са очевидни „непрестанни” опити да се забие клин в руско-българския диалог и за пореден път нашата страна, това се казва в позицията на руското посолство у нас по повод арестите на служители във Военното ни разузнаване и МО по обвинения за шпионаж в полза на Русия.

Ето какво още се казва в нея:

Advertisement:

 

 

„Според изявленията по време на брифинга на Прокуратурата на Република България, разследването по отношение на задържаните на 18 март т.г. лица, обвиняеми в шпионаж в полза на чужда държава, още не е завършено. Разчитаме, че до решението на съда по това дело спекулациите относно уж причастността на Русия към разузнавателна дейност срещу интересите на България ще бъдат прекратени.

Изхождаме от това, че съдебното разследване ще бъде проведено на деполитизирована, безпристрастна и обективна основа в строго съответствие с нормите на българското и международното законодателство“.

„България е приятелска страна, съюзник в НАТО и партньор. Внимателно следим разследването по обвиненията в шпионаж в полза на Русия. Съединените щати подкрепят силно суверенитета на България и застават на страната на българите срещу тези зловредни действия на нейна територия“. Това се казва в публикувано в Туитър изявление на говорителя на американския Държавен департамент Нед Прайс.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar