Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Русия: Нашата ваксина срещу ковид е готова и е най-успешната сред тестовете

/
/
289 Views
Advertisement:

Няма по-важна надпревара в момента от това, кой ще направ най-ефикасна ваксина срещу ковид.

Американската компания “Пфайзер” и германската “Байонтек” вече са готови с техните. Ето какво обявиха от Русия:

Advertisement:

Руската ваксина “Спутник V” била 92% ефективна. Това са показали междинни резултати от третия етап на изпитанията, публикувани от Руския фонд за преки инвестиции.

“Извършена е оценка на ефективността върху 16 хиляди доброволци 21 дни след получаване на първа доза от ваксината, или плацебо. Има 20 потвърдени случая на заболяване и беше определено, че ефективността на “Спутник V” е 92%”, посочва съобщението, цитирано от Ройтерс.

 

 

 

Новината идва 2 дни след съобщението на американската компания “Пфайзер” и германската “Байонтек”, че тяхната генна ваксина е показала 90% ефективност.

“Спутник” бе официално регистрирана в Русия още преди да е приключила третата фаза на изпитанията. Тя вече е пусната и в производство.

В същото време стана известно, че трима ваксинирани със “Спутник” медици в Алтайския край са се заразили с коронавирус. От министерството на здравеопазването обясняват, че това е станало още преди инжектирането или веднага след първата доза, когато още не са имали имунитет.

Според американския главен експерт по инфекциозни болести Антъни Фаучи масов достъп до ваксина в САЩ може да се очаква до април. Медиците и възрастните обаче може да бъдат имунизирани още през декември. Според Фаучи първите ваксини няма да могат да спрат COVID-19, но ще позволят да се кара по-леко болестта.

 

Цялата статия ТУК

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar