Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Русия обяви двама български дипломати за персони нон грата

/
/
327 Views

Създаде се напрежение по оста Русия – България, като тепърва ще стане ясно с какви измерения ще бъде.

Дотам се стигна, след като Русия обяви двама български дипломати за персони нон грата в отговор на решението на София да изгони от страната двама служители на руската търговска мисия, предава TACC, цитирана от ИА Фокус.

Advertisement:

Съответното става ясно от съобщение на Министерството на външните работи на Руската федерация. Москва привика българския посланик Българският посланик в Москва Атанас Кръстин е привикан в Министерството на външните работи на Руската федерация.

 

 

„На 12 октомври посланикът на България Атанас Кръстин бе поканен в МВнР на Русия, където му бе връчена нота за обявяване на двама служители на посолството в България в Москва за персони нон грата“, уточниха от външнополитическото ведомство в Москва, като допълниха, че стъпката е „ответна огледална мярка“.

По-рано България изгони двама руски дипломати от страната по подозрение в шпионаж. На свой ред от руското посолство в София съобщиха, че България е експулсирала от страната двама служители на Руската търговска мисия без да са предоставени доказателства, потвърждаващи изпълнението на дейности, несъвместими с техния статус. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова изрази съжаление за експулсирането на дипломати, нарече обвиненията „измислени“ и обяви ответни мерки на Москва.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar