Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Руският министър на извънредните ситуации загина при учение

/
/
951 Views
Advertisement:

Advertisement:

Според непотвърдена информация той се е ударил в издадена скала, скачайки да спасява оператор, който се е подхлъзнал преди това

Поредна трагедия по време на военни учения в Русия.

Министърът на извънредните ситуации на Русия Евгений Зиничев загина по време на учение в сибирския град Норилск. Това съобщи днес неговото ведомство, предаде ТАСС, цитиран от Днес.бг.

“С прискърбие съобщаваме, че при изпълнение на служебния си дълг, по време на пребиваване в Норилск на междуведомствено учение за защита на арктическата зона от извънредни ситуации, спасявайки човешки живот, трагично загина главата на МИС Евгений Зиничев”, заявиха от министерството.

Мащабното учение в арктическата зона започна вчера, като от руското ведомство съобщиха, че ще бъдат отработени 12 сценария на ликвидиране на извънредни ситуации по вода и на суша. Подробности за смъртта на 55-годишния генерал не се съобщават. Последното съобщение на пресслужбата на МИС е от 8 октомври, като в него се съобщава, че Евгений Зиничев е в Красноярска област, където в рамките на работна визита ще провери строителството на новата противопожарна служба в Норилск.

Зиничев е бил на крайбрежна скала заедно с видеоператор, който се подхлъзнал и паднал във водата. Министърът скочил да го спасява, но се ударил в издадена скала и загинал на място, разказва Маргарита Симонян, главен редактор на прокремълската телевизия “Русия днес” (RT).

Евгений Николаевич Зиничев оглави Министерството на извънредните ситуации на Русия през 2018 г. Той е роден на 18 август 1966 година в Санкт Петербург. От 2006 до 2015 г. работи в личната охрана на президента на Русия, която съпровожда Владимир Путин при работни посещения в страната и чужбина.

От 2015 г. ген. Зиничев оглавява управлението на Федералната служба за сигурност в Калининградска област, а година по-късно Путин го назначава за временно изпълняващ длъжността губернатор на Калининград. Остава на поста само няколко месеца и през октомври 2016 г. Евгений Зиничев е назначен за зам.-директор на Федералната служба за сигурност.

През декември 2018 г. с указ на руския държавен глава, Зиничев е назначен за министър на извънредните ситуации и е произведен в чин генерал-полковник.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!