Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Руският патриарх призова руснаците да не се страхуват от смъртта

/
/
6 Views

Кадър Нова и Звезда.ру

„Истински вярващият човек, включително войнът, не е подвластен на страха от смъртта“. Това заяви руският патриарх Кирил по време на проповед в Зачатиевския манастир в Москва в деня на Рождество на Пресвета Богородица, съобщава РИА Новости, цитирана от Manager.bg.

Advertisement:

Според него човек става „непобедим”, когато в него има „силно усещане, свързано с вечността” и той престане да се страхува от смъртта.  Патриархът отбеляза, че страхът от смъртта „изгонва” войнът от бойното поле, „а истинската вяра унищожава страха от смъртта и следователно цялата човешка подлост и предателство е голяма подкрепа за хората в изграждането на техния общ живот”.

По-рано патриарх Кирил, след литургия в московския Свети Данилов манастир, призова руснаците да се молят за руския президент Владимир Путин, както и за военните лидери и други, „които са на власт“.

Той подчерта, че Русия е наистина независима държава, такава каквато в света „можеш да изброиш на пръстите на едната си ръка“. В същото време той отбеляза, че винаги има „такива, които биха искали да вкарат такава богата, силна страна в орбитата на своето влияние“

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar