Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Руски военен самолет се разби край Москва

/
/
1053 Views
Advertisement:

Advertisement:

Трагедия с най-новия руски военен самолет в Русия.

Най-новият лек военен транспортен самолет Ил-112В се разби в близост до летище Кубинка край Москва, предава TACC. „По време на тренировъчен полет при заход за кацане в района на летище„ Кубинка “в горски пояс е станала катастрофа на лек военно-транспортен самолет Ил-112В“, се казва в съобщението, предаде агенция “Фокус”.

Според Обединената авиационна корпорация, произвела самолета, подробностите за инцидента се уточняват и ще бъде създадена специална комисия, която да установи причините за катастрофата. Източник на ТАСС каза, че на борда е имало трима души екипаж. По предварителни данни никой не е оцелял. Ил-112В е най-новият руски лек турбовитлов военно-транспортен самолет. Максимална височина на полета е 7600 м; размерите на товарното отделение позволяват настаняване на превозно средство тип УАЗ-452, до 50 души персонал или до 26 парашутисти с лично оръжие

Известният пилот-изпитател и Герой на Русия Николай Куимов е загинал при катастрофата на самолета Ил-112В. Загинали са и другите двама членове на екипажа – пилот -изпитател от 1 -ви клас Дмитрий Комаров и бординжинер-изпитател от 1 -ви клас Николай Хлудеев. Тази информация беше потвърдена от Обединената авиационна корпорация, пише руският вестник “Московский Комсомолец“.

Самолетът се е разбил близо до летище Кубинка край Москва по време на тренировъчен полет. По време на захода за кацане десният двигател на самолета се е запалил, екипажът не е достигнал пистата и самолетът се е разбил в горския пояс, след което е избухнал в пламъци. Вестникът пише, че Николай Куимов е бил главен пилот на конструкторското бюро „Илюшин“. През цялата си кариера Куимов е усвоил и изпитал над 35 типа самолети. През 2006 г. Николай Куимов е бил удостоен със званието Герой на Русия за „смелостта и героизма, проявени по време на изпитанията на нови модели авиационна техника“.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!