Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Руски журналист звънна на сина на Песков и го призова да го пише добворолец за фронта

/
/
5 Views

Снимка ВК

Руски журналсти от канала Popular Politics се обадиха в ефир на сина на прессекретаря на президента на Руската федерация Дмитрий Песков – Николай, и го поканиха да се яви на военна комисия за мобилизация, като се представили за комисари.

Advertisement:

„В 10 сутринта, разбира се, няма да дойда утре. Ако знаете, че съм г-н Песков, трябва да разберете колко неправилно е да бъда там. Ще реша това на друго ниво… Аз трябва да разбера въобще какво се случва и какви права имам“, казва на живо в ефир Николай Песков.

Уточнява, че ако получи обаждане от Владимир Владимирович, и му каже да отиде, ще го направи, пише „Украинская правда“.

Журналистът го пита: „Съгласен ли сте да бъдете доброволец на фронта? Да сложим ли отметка до името Ви?“, а отговорът е кратък и ясен: „Не, не трябва да ми слагате такова тикче“.

Дмитрий Песков по-късно призна, че е проведен такъв разговор. Той обаче смята, че части от разговора са изрязани. Журналистът Низовцев обаче поясни, че излъчването е било директно, предаде България Он Ер.

Низовцев провел подобни разговори и с други синове на хора от кръга на Путин. Синът на премиера Михаил Мишустин – Алексей, например отговорил на „военния комисар“, че учи в магистърска програма във Висшето училище по икономика, а преди това е завършил военния факултет на Московския държавен технически университет „Бауман“. Според Алексей „все още не е възникнало желание да се бие“ и „все още не е необходимо“ да се записва като доброволец.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar