Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Самолет се разби до жилищни блокове, всички на борда загинаха

/
/
4443 Views

Кадър Тасс

Трагедия в Русия.

Advertisement:

Руски транспортен самолет Ил-76 с девет души екипаж се е разбил при опит за твърдо кацане в резултат на авария само на 500 метра от жилищни домове в Рязан, съобщи РИА Новости, предаде OFFnews.bg. Загинали са четирима души екипаж, има и пострадали. Като първоначална причина за катастрофата се посочва неизправност на двигателя.

„В хода на проведен учебно-тренировъчен полет без товар поради установяване на неизправност в двигателя, екипажът е взел решение да осъществи твърдо кацане.“ – съобщава Министерството на отбраната на Русктаа федерация. Катастрофата е регистрирана в 3:18 часа по московско време.

Самолетът е паднал заради внезапно възпламеняване на двигате. Четирима души са загинали, петима са хоспитализирани, съобщава източник на ТАСС от спасителните служби. ТАСС съобщава за петима ранени, самите лекари – за четирима хоспитализирани.

По данни на отбранителното министерство при удара в земята самолетът частично се е разпаднал. Машината е летяла по маршрут Белгород – Оренбург и е спирала за дозареждане в Дягилево. Транспортният Ил-76 се е разбил в непосредствена близост до жилищни сгради по Михайловское шосе, при падането е изпокъсал жиците на електрическото захранване.

В социалните мрежи се появи видео с момента на падането на самолета, на което се вижда, че машината е избухнала в пламъци минути след излитането. Авторът на туита коментира, че заради наложените срещу Русия санкции руснаците не са в състояние да обслужват самолетите си.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar