Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Сачева: Даваме по 300 лева за всички ученици от първи и осми клас

/
/
379 Views

„Президентът започна процеса за изборите по грешен начин – не обяви дата, но сега не признава грешката си. Търси консенсус чрез политически акт, а търси вина в правителството. Готови сме за провеждането на изборите“.

Гласуването с посредник няма да бъде добре прието в България. Ще се търсят варианти със секции само за карантинирани и със секционни комисии, преминали COVID. Не е приемливо предложение за избори в 2 дни. Готвим се за трудна година, в която да помогнем на най-нуждаещите се и да запазим възможно повече работни места. Това увери социалният министър Деница Сачева в предаването „Денят на живо по NOVA NEWS.

Advertisement:

„Похватът на Радев е грешен политически. Кога се грижи президентът за здравето на гражданите, когато се тревожи за датата на изборите? Ако в момента се реализира оставка, това би могло да удължи датата на изборите. Протестите целят конфронтация и дестабилизация, но не и реални действия“, коментира Сачева.

 

 

 

Според нея със сигурност има нужда от образователно-информационна кампания със здравна информация за ваксините.

„Директор на дом за хора с увреждания или кмета може да бъде отговорен за ваксинацията на уязвими хора. Опитваме се да организираме процеса с внимание и грижа“, каза още тя.

Министърът съобщи, че ще се организират мобилни екипи, личните лекари ще помагат. Има заложени 300 млн. за държавно обществено осигуряване и още 300, общо 600 от бюджета по мярката 60/40. Мярката за затворени бизнеси е 70/0, по-високо от възнаграждението за ноември и декември.

„Хората с пенсии от 300 до 369 лв. ще получат еднократно 120 лв. за хранителни продукти. Не мислим за изборите, а как да подкрепим хората. Ако има необходимост от продължаване на добавките от 50 лв. към пенсиите, те ще бъдат продължени и след март. За младите семейства продължава целевата помощ за деца, учещи онлайн. Продължават и помощи чрез детски надбавки – ежемесечни помощи за най-бедните семейства, данъчни облекчения за другите. 300 лв. за всички първолаци и осмокласници“, заяви Деница Сачева.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar