Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Сачева: Започваме раздаването на 24-те лева на ден на хората без работа от понеделник

/
/
382 Views

Снимка профил ФБ

Финансовата помощ от 24 лева на ден за хората в неплатен отпуск може да не достигне до всички кандидатствали за нея преди празниците, тъй като кандидатствалите през декември най-вероятно ще вземат средствата в началото на месец януари.

Advertisement:

„Ако са в неплатена отпуска, тези, които са били в неплатена отпуска от 29 октомври до края на ноември, плащанията ще започнат от понеделник. А за тези, които са в неплатена отпуска през декември, плащанията за тях ще се опитаме да направим преди новата година, но по-вероятно е да ги получат в началото на януари. Но това е обичайна практика, защото заплатите за декември се получават в началото на януари. Правим всичко възможно да плащаме колкото се може по-бързо. Включително и помощта за родители, които гледат децата си, също вероятно следващата седмица ще извършим плащанията към тях, дори ще бъде леко авансово. Част от плащанията със сигурност ще бъдат в началото на януари“. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева във Варна, информира БНР.

 

 

Тя уточни, че ще бъдат направени опити още преди новата година да бъдат компенсирани и тези, които са останали вкъщи през декември, но подчерта, че по-вероятно е да получат средствата си в началото на януари.

 

„Правим всичко възможно да плащаме, колкото се може по-бързо, включително и за помощта, която е за родители, които гледат децата си. Дори за тях ще бъде леко авансово още преди да са изтекли дните им в неплатен отпуска. Така или иначе част от плащанията ще бъдат в началото на януари“, каза още Сачева.

По мярката „Запази ме“ до вчера са кандидатствали 3000 работодатели от страната, като подкрепата ще касае близо 15 хиляди души.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar